5 השאלות הכי חשובות לשאול את משרד הפרסום

5 השאלות הכי חשובות לשאול את משרד הפרסום

חשבון המודעות של העסק שלכם מנוהל ע"י חברת פרסום או פרילנסר?
זה הזמן לבדוק אם הם עושים טעויות בסיסיות בחשבון שיכולות לבזבז המון מתקציב הפרסום.

*גם אם אתם מנהלים את החשבון בעצמכם חשוב לבדוק את הנושאים האלו*

במידה וכן, יש לנסות ולהבין מה הסיבה לכך כי על פניו אין שום הצדקה בשימוש בקמפיינים מהסוג הזה. למה? כדי לענות על השאלה הזו נצטרך תחילה להסביר בקצרה איך פייסבוק עובדת. פייסבוק היא כמו ילד קטן שהולך ונהיה יותר חכם ככל שעובר הזמן (כמו רובנו), אבל כדי שיהיה יותר חכם אנחנו צריכים להסביר לו מה ואיך ללמוד. ברגע שאנחנו מבקשים מפייסבוק להריץ עבורנו קמפיין תנועה, זה בדיוק מה שהוא יעשה. הוא ינסה למצוא לנו אנשים שמקליקים על המודעות שלנו, וזהו. לא אנשים שיכנסו לאתר ויבצעו ביקור איכותי (ישארו לפחות 10-30 שניות / יגללו לאורך מרבית דף הנחיתה / ילחצו על כפתורים שונים כמו צור קשר וכדומה) אלא רק יקליקו על המודעה. מה הפתרון? להפסיק להריץ קמפיינים מהסוג הזה ולעבור לקמפיין של המרות עם אופטימיזציה ל-*מינימום* צפייה בדף נחיתה (Landing Page Views) ובמקרה היותר טוב – ליד / רכישה.

ישנן המון דרכים ושיטות לטירגוט קהלים ואנחנו שואפים לנסות את כולן ויודעים להגיד מה עובד לנו הכי טוב. אבל כאן נגיד לכם מה עובד לנו *הכי פחות טוב*.
פייסבוק מציעה בתור ברירת מחדל את האפשרות להרחבת תחומי עניין לפי ראות עיניה דרך כפתור המסומן ב-V ממש מתחת להגדרות תחומי העניין ברמת האדסט.
עשינו על הכפתור הזה עשרות אם לא מאות טסטים, ובאף אחד מהמקרים הגדרת הקהל שכללה את הכפתור הזה בפעולה לא הביאה לתוצאות טובות יותר מאשר הגדרות הקהל הבסיסיות שאנחנו הצבנו במערכת.
לכן, מה שאנחנו היינו מציעים לכם לעשות הוא לבדוק שאכן משרד הפרסום / מנהל הקמפיינים שלכם לא משתמש באופציה הזו ודואג להגדיר את הקהל שלו בעצמו ידנית.

Audience Expension

פייסבוק היא מערכת המבוססת על למידה בלתי פוסקת, ולכן מתפקידנו לאפשר לה ללמוד כמה שרק אפשר.
איך? להציב לה תמיד יותר מאפשרות אחת בכל רגע נתון – בין אם זה קמפיינים, אדסטים (הגדרות קהלים) ומודעות.
בכל אחד מהפרמטרים האלו תפקידנו הוא להפיק אפשרויות טובות ככל הניתן ולתת למערכת לבצע את הבדיקות שלה מול כמה משתנים במקביל. כך למשל נרצה לבחון 3 מודעות לאותה הגדרת קהל, עם שינוי אחד ביניהן.
מודעה א' תכיל: תמונה A | טקסט A | הנעה לפעולה A
מודעה ב' תכיל: תמונה B | טקסט A | הנעה לפעולה A
מודעה ג' תכיל: תמונה C | טקסט A | הנעה לפעולה A

בצורה הזו אנחנו בוחנים במקביל 3 מודעות, כשהשינוי היחידי ביניהן הוא התמונה – כך נוכל לדעת איזו מהן היא הטובה ביותר.
איך יודעים מי מהן היא הטובה ביותר, גם לפני שהן הביאו מכירות או לידים?
נשמח להסביר בצורה מקיפה ומעמיקה יותר בשיחת טלפון

אחד הדברים הכי מדהימים בפרסום הדיגיטלי הוא היכולת שלנו להגדיר רשימות קהלים "חכמות" ובכמה לחיצות כפתור להציג להם מודעות עם מסרים המותאמים לפעולות האחרונות שהם ביצעו באתר שלנו.
חשוב שתדבקו אם אתם מנצלים את הכלי המטורף הזה או שכל הפניה שלכם מתרכזת רק בפניה לקהלים חדשים שעדין לא ביקרו אצלכם.
כמה דוגמאות לקהלים שאנחנו ממליצים לפנות אליהם הם: אנשים שהוסיפו פריטים לעגלה, אנשים שביקרו באתר שלכם מעל ל-10 שניות ואנשים שביקרו בעמודי מוצר (או הסבר על השירות שלכם).
את הקהלים האלו יש לחלק לפי ימים בצורה מדויקת ונכונה ולא לפי תחושת בטן כדי להגיע לגדלי קהל אופטימליים.

המערכת של פייסבוק עובדת לפי שיטת מכרז – מה שאומר שמי שמשלם הכי הרבה יזכה להציג את המודעה שלו לגולש (נכנסים לכאן עוד לא מעט פרמטרים כאלו ואחרים, אבל זה לא המקום לדבר על כך). כל אלמנט בתוך הפעילות הקמפיינלית שלכם משפיעה על ההחלטות שפייסבוק מקבל.
משלב מטרת הקמפיין ועד לסוג המודעה שאתם מפרסמים.
כך למשל מודעות של קמפיין המרות למטרת רכישה עם מודעת קרוסלה יתחרו לרוב עם מודעות קרוסלה לאותה מטרה עסקית, ובמקביל מודעת ווידאו תתחרה עם מודעות זהות לה בדיוק באותה תצורה.
אז יכול להיות שסוג קרייטיב אחד יביא לכם לביצועים מאוד יקרים כי המתחרים שלכם מריצים מודעות זהות, בעוד שמודעה עם קרייאטיב אחר תספק לכם ביצועים מדהימים, בדיוק באותו הקמפיין!
על כן, ממליצים בחום להפיק כמה סוגי קרייאטיבים שונים באותו קמפיין, לאותו קהל.

.

.

שתף את המאמר הזה

קביעת סקירה

תשאירו פרטים ונדאג ליצור אתכם קשר לתיאום הסקירה

פתיחת צ'אט
1
זמינים לכל שאלה :)
היי, אם יש לך שאלה בנוגע לשירות אנחנו זמינים כאן בצ'אט.